HomeNieuws 3D scanning in RWZI bassins voor betere besluitvorming

3D scanning in RWZI bassins voor betere besluitvorming

Actueel

Het uitvoeren van onderhoud op bassins bij de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) plants van de waterschappen, kan alleen plaats vinden wanneer het bassin drooggezet wordt. Het droogzetten van een bassin is een kostbare gebeurtenis, die tevens onder druk staat als er een gedeelte van de RWZI buiten gebruik is.

 

Op vragen uit de markt heeft Inspectation in samenwerking met Deep BV een High Resolution Multibeam Inspectie (HRMI) uitgevoerd in een nabezinktank van de RWZI Oijen (Waterschap Aa en Maas).

Om de efficiëntie wat betreft kosten en tijdsdruk te achterhalen, is een pilot uitgevoerd om te kijken of 3D visualisatie kan leiden tot betere besluitvorming. Voor deze pilot is succesvol gebruik gemaakt van een speciaal ontworpen mobiel meetplatform. Met een 3D puntenwolk geven we de opdrachtgever inzicht in de aanwezigheid van objecten en slib ophopingen op de bodem van de tank. Tevens wordt de staat van de algehele constructie weergegeven. Het resultaat wat hiermee behaald wordt is dat de assetmanager en/of de beheerder op het juiste moment een droogzetting laat plaatsvinden. Klik pointview voor de 3D viewer.

Voor vragen, neem contact op met:

Clemens Schoone
Clemens.Schoone@inspectation.com
M: +31 6 50224887

 

Cor van den Heuvel
Cor.van.den.heuvel@inspectation.com
M: +31 6 54383085

+