HomeNieuws De Kennisdag Professionaliseren Inspectie Waterkeringen

De Kennisdag Professionaliseren Inspectie Waterkeringen

Actueel

In opdracht van Stowa en Rijkswaterstaat is het programma Professionaliseren Inspectie Waterkeringen 2.0 voortgekomen uit het programma Verbeteren Inspecties Waterkeringen. Het doel hiervan is om de inspecties van waterkeringen naar een hoger niveau te tillen. Dit zal gebeuren middels continue te toetsen en door het professioneel beheren en innoveren van waterkeringen.

 

Om hierover te kunnen discussiëren, kennis te delen en informatie uit te wisselen, is er dit jaar wederom een kennis dag georganiseerd door Stowa en Rijkswaterstaat. De Kennisdag Inspectie Waterkeringen heeft plaatsgevonden op 23 maart 2016 en is bedoeld om de waterkeringenbeheerders en experts met dit specialisme bij elkaar te brengen. Een uitgelezen kans voor Inspectation om daar bij aanwezig te zijn.

Inspectation heeft op de bedrijvenmarkt een presentatie gegeven over wat de producten FlexInspect en 3D scanning kunnen betekenen voor waterkeringenbeheerders. De FlexInspect app is een flexibel product. Dat houdt in dat je zelf een inspectie plan kunt aanmaken om volgens een vast patroon te inspecteren. Voor de Waterkeringen is op de Stowa dag de oplossing besproken, gebaseerd op de NEN2767 methodiek. De 3d scanning zorgt voor informatie over de omgeving, in dit geval het water, en brengt dit in 3d beeld met een zeer grote nauwkeurigheid. Dit paste goed bij het thema ‘overbruggen tussen inspectie en beheer’. Voor Inspectation was het een inspirerende dag op een bijzondere locatie.

De video’s van de kennis dag op 23 maart kunt u hier bekijken.

+