HomeNieuws FlexMonitoring officieel goedgekeurd door ProRail

FlexMonitoring officieel goedgekeurd door ProRail

Actueel

Onlangs is FlexMonitoring met het hele team bij ProRail geweest. Er was gebak en er waren bloemen. Het systeem van FlexMonitoring is officieel technisch goedgekeurd door ProRail. Iets waar iedereen binnen Inspectation trots op is.

Wat viert Inspectation nu bij ProRail?

Een systeem zoals dat van FlexMonitoring, kan niet zomaar in een relaiskast worden geschroefd. Er kunnen bijvoorbeeld veel stralingen vanaf komen of er kan brand ontstaan. Om zeker te weten dat het systeem veilig is voor het spoor in Nederland, heeft Inspectation dat moeten aantonen bij ProRail.

 

ProRail heeft het hele systeem beoordeelt en technisch getoetst. Dat gaat volgens een bepaalde normering. Wanneer alle componenten van het systeem zijn goedgekeurd, wordt er toestemming gegeven voor gebruik. Het FlexMonitoring systeem heeft nu een stempel van goedkeuring gehad, ofwel een verklaring van geen bezwaar (VGB). Dat was een feestje waard.

Systeem Flexmonitoring

Wat houdt het FlexMonitoring systeem in?

FlexMonitoring is een conditiebewakingssysteem. Deze is van vitaal belang om machines te behoeden van onverwachte en ongewenste situaties. Het systeem bewaakt en verzamelt informatie vanuit een netwerk aan sensoren en dataloggers. Dit gebeurt in de technische ruimtes, ofwel relaiskasten, die zich naast het spoor bevinden. Via GSM komen deze signalen binnen in het centrale datacenter. De informatie dat hier uit komt is opvraagbaar via www.viewer.flexmonitoring.eu. Er kan per wissel gekeken worden naar de bijbehorende data. Op deze manier kan er op afstand gemonitord worden en blijf je eventuele schade voor. Zie hiernaast een visuele uitleg van het FlexMonitoring systeem.

+