HomeNieuws Geslaagde pilot met afvalcontainers verhoogt tevredenheid klanten

Geslaagde pilot met afvalcontainers verhoogt tevredenheid klanten

Actueel

Inspectation heeft een succesvolle pilot afgerond. De pilot, het plaatsen van vulgraadsensoren in afvalcontainers, past goed bij de opkomende ontwikkeling Internet Of Things.

Momenteel worden veel afvalcontainers geleegd op basis van een aantal vooraf vastgestelde momenten. Daardoor worden ze vaak te vroeg en soms te laat geleegd. Hierdoor zijn de kosten te hoog en is het risico dat er afval rond gaat zwerven te hoog. Voor deze pilot zijn er sensoren in de deksels van de vuilcontainers geplaatst. Op deze manier kan de container worden geleegd als hij dat zelf aangeeft. Dit levert lagere kosten en een tevreden klant. Dat betekent een efficiënte werkwijze.

Via een kaart worden actuele gegevens van desbetreffende vuilnisbak getoond. Zoals het laatste moment van meten en de hoeveelheid afval die er in zit. Er kan direct worden ingezien welke containers meer gebruikt worden en dus sneller vol zijn dan andere.

Bijgaand een voorbeeld, zie hiervoor de afbeelding. De kleur groen betekent dat de vuilnisbak voor minder dan 80% gevuld is. Oranje geeft aan dat de vulgraad boven de 80% zit. Op dat moment wordt er een sms verstuurd met een waarschuwing. Zo kan er vast een medewerker ingepland worden om de vuilnisbak te legen. Bij een vulgraad van meer dan 95% is de kleur rood zichtbaar. Ook nu wordt er een ‘alarm’ sms verstuurd met het teken dat de afvalcontainer nu echt vol is. De chauffeur kan op zijn smartphone terugzien welke container vol is.

+