HomeNieuws Inspectation ontvangt contractteams ProRail en VolkerRail Rotterdam

Inspectation ontvangt contractteams ProRail en VolkerRail Rotterdam

Actueel

Op 25 oktober heeft het contractteam PGO Rotterdam het Tracéteam ProRail ontvangen om samen de toe te passen innovaties te bekijken en te beleven. Het doel van het bezoek was om te laten zien wat het Tracéteam kan verwachten de komende jaren, maar zeker ook om te ontdekken hoe het gezamenlijk resultaat kan worden vergroot door een goede samenwerking.

De grote groep ProRail en VolkerRail medewerkers werden door contractmanager Lars Rijswijk van VolkerRail ontvangen in Utrecht waarna de presentatieochtend werd geopend. Na de plenaire opening van Lars werd de grote groep onderverdeeld in vijf kleinere groepjes met een verdeelde samenstelling aan personen.

 

Er zijn deze ochtend in totaal vijf innovaties gedemonstreerd die door de groepen gedurende 40 minuten per innovatie werden bezocht. De volgende vijf onderwerpen zijn behandeld:

 

  • EddyCurrent metingen en de voordelen van deze metingen;
  • RCF videoanalyse en de daaruit komende resultaten, inclusief hoe VolkerRail omgaat met deze resultaten;
  • 3D scanner en puntenwolk; de mogelijkheden die dit biedt voor beide contractteams;
  • Wat FlexMonitoring qua ondersteuning kan bieden voor storingsreductie;
  • Wisselmetingen die zijn uitgevoerd door de MIT van VolkerRail en de daaruit komende analyse;
  • Dataverwerking binnen VolkerRail en het nut daarvan voor ProRail.

 

Als afsluiting van de ochtend kregen alle groepen tijdens een lunch nog de gelegenheid om vragen te stellen en opmerkingen te plaatsen. Uiteindelijk bleek dat alle deelnemers erg onder de indruk waren en dat dit voor de toekomst van opdrachtgever en opdrachtnemer een positief gevoel gaf. Verder ontstond ook het besef dat een hechte samenwerking op innovatieve thema’s de komende periode verder vorm moet krijgen. De deskundigen gaven aan zeker nog eens langs te willen komen en in gesprek te willen gaan hoe we gezamenlijk het maximale uit de innovaties kunnen halen die Inspectation beschikbaar stelt voor de contracten van VolkerRail.

 

Ook de mensen binnen Inspectation waren erg positief over de betrokkenheid van de deelnemers, van zowel de opdrachtgevers als opdrachtnemers kant.

Inspectation hoopt dat deze dag bijdraagt aan een prettige samenwerking voor de aankomende jaren!

+