HomeNieuws Inspectation plaatst CLS-signalering in onderstations van ProRail

Inspectation plaatst CLS-signalering in onderstations van ProRail

Actueel

Inspectation heeft een detector ontwikkeld die het defect raken van een overspanningsbeveiliging (CLS) in een onderstation (een elektrische installatie voor voeding van de bovenleiding) kan achterhalen.

CLS

De overspanningsbeveiliging is opgenomen tussen de spoorstaven en aarde. Normaliter zijn de spoorstaven elektrisch gescheiden van aarde, maar bij een te hoge spoorstaaf-aarde spanning worden de spoorstaven tijdelijk verbonden met aarde om de spanning binnen de veiligheidsnormen te houden. De doorslagveiligheid is in dat geval doorgeslagen.

 

Een doorgeslagen overspanningsbeveiliging moet snel worden hersteld aangezien zwerfstromen kunnen leiden tot het defect raken van gas, water en andere leidingen in de grond.

 

De door Inspectation ontwikkelde detector signaleert een defecte doorslagveiligheid en geeft dit via een meldingsunit door aan het OBI (Operationeel Besturingscentrum Infra) van ProRail. Vanuit het OBI kan direct een storingsmonteur worden aangestuurd om de defecte doorslagveiligheid te vervangen.

De CLS-signalering wordt geplaatst in de onderstations: Zwaluwe, Langeweg, Breda Prinsenbeek, Breda, Geldermalsen, Zaltbommel, Maastricht en Nederweert.

+