HomeNieuws Kennisuitwisseling tussen Inspectation, Waterschap Brabantse Delta, en twee collega waterschappen in Zuid Nederland

Kennisuitwisseling tussen Inspectation, Waterschap Brabantse Delta, en twee collega waterschappen in Zuid Nederland

Actueel

Deze week heeft Inspectation een bijeenkomst gehouden over de technologieën 3D laserscanning en 360 graden fotografie. Hierbij was zij te gast bij het Waterschap Brabantse Delta.

Cor van den Heuvel Business Consultant Neem contact op

Riegl 3D

Inspectation heeft een demonstratie gegeven van alle mogelijkheden voor het vergaren van data door middel van 3D scanning en 360 graden fotografie. Ook is getoond hoe en tot welk detail er ontsloten kan worden. Daarnaast zijn er verschillende ideeen uit de kennisuitwisseling voortgekomen;

  • In het kader van handhaving vergunningen verlening en beheer is een vergelijk met de gescande data en de Gis data te maken, zodat hier een grote efficiëntie gerealiseerd kan worden.
  • In het kader van het beheer keringen heeft de scan een belangrijke toegevoegde waarde voor de assetmanagement processen om “in control” te zijn op haar areaal.
  • Doordat de scan, na processing van de data, x-y-z gegevens levert, zijn alle hoogtes van de keringen beschikbaar.
  • Het is mogelijk om het volledige profiel van een kering als model in langs-  en dwarsprofiel in huis te halen en als 3D model beschikbaar te stellen.
  • In het kader van calamiteiten beheer is het mogelijk dat z.g. “what if” scenario’s nagespeeld worden, o.a. waar hoge waterstanden aan de orde zijn.
  • Voor re-engineering van dijken en dijkvakken zijn in één oogopslag alle objecten die in, op of langs de dijk staan in beeld.


Voor meer informatie verwijzen wij u naar de volgende filmpjes (openen in Google Chrome);

https://pointscene.com/scene/a629e8b7/share/dc001188f30daae82ba01b4be97e6709

https://vimeo.com/171705302

 

Meer weten over dit nieuwsbericht of FlexInspect? Neem contact met ons op via +31 30 246 94 00 of info@inspectation.com.

+