HomeNieuws Nieuwe manier van RCF en MHH inspecties

Nieuwe manier van RCF en MHH inspecties

Actueel

RCF inspectie van achter het bureau. Door de goede kwaliteit van de beelden gemaakt door de videoschouwtrein voert Inspectation RCF en MHH inspecties uit vanaf een beeldscherm.

Clemens Schoone Neem contact op

Sinds januari 2015 heeft Inspectation een contract met ProRail afgesloten voor het videoschouwen en het meten van wissels.
Voor dit nieuwe videoschouwcontract is nieuwe software en een nieuwe beeldviewer ontwikkeld. De nieuwe viewer wordt gebruikt om de veilige berijdbaarheid van het spoor en wissels te kunnen garanderen.

Door de goede kwaliteit van de beelden is het idee ontstaan om de viewer te gebruiken voor RCF inspecties*. RCF inspecties zijn inspecties naar spoorstaaf gebreken en deze staan bij ProRail hoog op de agenda.

Het voordelen van inspecties vanaf het beeldscherm zijn legio: de inspecties kunnen overdag worden uitgevoerd, de beelden vertonen meer dan men buiten kan zien en de inspecteurs hoeven niet meer naar buiten. Een doorontwikkeling van deze RCF inspectie vanaf het beeldscherm is het direct aanleveren van informatie voor het slijpplan.

 

ProRail heeft een aparte aanvraag uitgezet voor een booginspectie om de kwaliteit van de MHH spoorstaven van heel Nederland te onderzoeken. Deze analyse ligt in het verlengde van RCF inspecties. De software en de viewer zijn doorontwikkeld en er is nu ook een speciale versie voor deze MHH inspecties**.


Het analyseren van de beelden op RCF en MHH inspecties vraagt extra capaciteit. Inmiddels zijn een vijftal machinisten met succes opgeleid tot RCF inspecteur.

 

De zijn nog veel meer mogelijkheden om vanaf beelden, gemaakt met de videoschouwtrein, te inspecteren, bijvoorbeeld bovenleidingen en seinen. Daarom wordt er veel tijd besteed om de software door te ontwikkelen.

Mocht u vragen of interesse hebben in onze viewer en inspecties kunt u contact met Clemens Schoone opnemen.

 

 

* Rolling Contact Fatique inspecties

** Micro Alloyed Head specifiek spoorstaaf type

+