HomeProjecten Onderhoud vaarwegen Limburg Noord

Onderhoud vaarwegen Limburg Noord

De rivieren en kunstwerken in en om de Maas, het Maas – Waal kanaal en het kanaal st Andries

FlexInspect wordt gebruikt voor het verzamelen van onderhoudsdata met betrekking tot de vaarwegen en de kunstwerken in Limburg Noord. De combinatie VolkerInfra & Van Oord voeren daar de komende jaren het beheer en het onderhoud.

RWS Limburg heeft aan de combinatie VolkerInfra & Van Oord (ViVo) een meerjarig beheer en onderhoudscontract gegund.Een ICT pallet aan systemen ondersteunt Vivo in het beheer en onderhoud.

Hiervoor heeft ViVo, voor het uitvoeren van de verschillende inspecties de mobile tool FlexInspect gekozen.

FlexInspect wordt gebruikt voor:

  • de periodieke schouw op de omgeving en de kunstwerken
  • voor de technisch gerichte inspecties op basis van de Fmeca’s
  • voor de NEN2767-4 conditiemeting
  • voor de NEN 3140 veiligheidsinspectie elektrische installaties.

 

FlexInspect heeft een interface met het EAM systeem Maximo 7.5. Hiermee wordt de beschikbare objectenboom in Maximo uitgewisseld met FlexInspect. De geïnspecteerde objecten, waarop een afwijking (norm overschrijding) zichtbaar is, wordt doorgezet naar het werkordersysteem.

Hierdoor ontstaat een papierloze keten van maintenance engineer naar de inspecteur en terug.

Tevens heeft ViVo nu een geïntegreerde oplossing gekregen tussen FlexInspect en GIS.

Hierdoor loopt de inspecteur over de kaart op zijn tablet, kan hierop de assets zien en selecteren en krijgt bij een afwijking de resultaten op de kaart terug.

De maintenance engineer heeft nu de mogelijkheden om te gaan standaardiseren in de objecten boom door middel van de NEN2767-4 decompositie. Hierdoor kan hij in FlexInspect zijn template inspectie formulieren aanmaken. De inspecteur kan met behulp van de tablet alle objecten herkennen en hieraan het juiste formulier kiezen, waarop de inspectiepunten staan die de ME heeft aangegeven.

Kopiëren, papier naar kantoor, verkeerde inspectie lijsten, oude documentatie zijn niet meer aan de orde.

De resultaten komen terug in de backoffice waarin de maintenance engineer zijn analyses kan maken om zijn (onderhouds)procesen / concepten kan bijstellen, waarna hij de inspectieformulieren in web kan aanpassen en direct kan publiceren.

 

Standaard rapportages als NEN2767-4 en NEN3140 zijn direct beschikbaar nadat de inspecteur zijn object klaar heeft.

Wat betekent dit voor de medewerkers?

De maintenance engineer kan per object inspectie klaarzetten voor de inspecteur. Hij kan de toestand van de objecten volgen gedurende langere perioden.

De inspecteur ziet in zijn tablet of smartphone een kaart met de te inspecteren objecten. Hij selecteert de objecten vanaf de kaart. De inspecties zijn digitaal en worden ook digitaal verstuurd en zijn zo direct "op kantoor" ingeleverd.

Het reparatiewerk wordt uit inspecties zichtbaar en kan worden ingepland door de werkvoorbereider op kantoor. Door het toevoegen van foto's kan de werkvoorbereider en de maintenance engineer een goede indruk krijgen van wat de inspecteur buiten heeft geconstateerd.

Specialistische inspectie diensten

Inspectation heeft ten behoeve van de NEN2767-4 de inspecteurs van de ViVo opgeleid en tevens aanvullende inspectie capaciteit beschikbaar gesteld. Voor de NEN3140 heeft Inspectation gecertificeerde inspecteurs ingezet.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Cor van den Heuvel »
+