HomeProjecten Schiphol, Perceel 2 beheer en onderhoud

Schiphol, Perceel 2 beheer en onderhoud

VolkerInfra gebruikt FlexInspect voor het verzamelen van onderhoudsdata ten behoeve van het optimaal beheer en onderhoud van het meerjarige contract perceel 2 op Schiphol.

Volkerinfra beheert en onderhoudt de komende jaren diverse objecten van perceel 2 op de luchthaven Schiphol.

Zij onderhouden:

  • de aviobruggen elektrotechnisch en werktuigbouwkundig
  • de platformverlichting
  • de VDGS-en
  • de oppervlakte verharding van de vliegtuigopstelplaatsen de technische eilanden en de randwegen.

 

In dit contract komen de techniekvelden E, W en civiel voor.

Naast het onderhoud worden de “oude” aviobruggen vervangen door nieuwe bruggen. De veiligheidsinspectie NEN3140 is een belangrijk onderdeel bij de oplevering van de nieuwe bruggen.

VolkerInfra Schiphol

Tablet Gis

Geïntegreerde processen

FlexInspect is gekoppeld aan Maximo (onderhoudsmanagementsysteem). Tevens is FlexInspect gekoppeld aan ArcGis.

In Maximo worden de objecten beheert. Door de koppeling met FlexInspect worden de inspecties gekoppeld aan de actuele objecten. ArcGis zorgt ervoor dat de objecten op een kaart getoond worden in FlexInspect. Dit vereenvoudigt de inspectieronde voor de inspecteur. Na de inspectie worden de bevindingen doorgestuurd naar Maximo voor de werkopvolging. Door FlexInspect is er altijd een actuele stand van de objecten inzichtelijk.

Dit proces is geheel papierloos.

 

Hoe werkt dit voor de medewerkers?

De maintenance engineer bepaalt welke inspecties hij periodiek wil laten uitvoeren op de objecten en maakt de inspectieformulieren aan.

De inspecteur ziet in FlexInspect via ArcGis op zijn tablet de objecten op de platform kaart. Als hij een object selecteert ziet hij de objectgegevens en de bijbehorende inspectie. Hij voert de inspectie uit en stuurt de inspectiesgegevens vanuit zijn tablet direct naar de backoffice van FlexInspect. De afwijkingen worden door de koppeling met Maximo voor de werkvoorbereider zichtbaar. De werkvoorbereider kan het "werk uit inspectie" prioriteren en inplannen.

De maintenance engineer kan analyses uitvoeren en zien welke afwijkingen er veel voorkomen. Eventueel kan hij de periodieke inspectie intensiveren.

 

Specialistische inspectie diensten

Voordat een nieuwe brug wordt opgeleverd, dient dezez geïnspecteerd te worden op diverse veiligheidspunten. Dit gebeurt volgens de NEN3140 norm.

Inspectation zet voor deze NEN3140 veiligheidsinspectie gecertificeerde inspecteurs in. De inspecteurs rapporteren direct aan het nieuwbouw team.

Feiten & cijfers

+