HomeNieuws Inspectation demonstreert nieuwe meettrolley

Inspectation demonstreert nieuwe meettrolley

Actueel

Op maandag 25 september 2017 begon de week goed voor Inspectation. De nieuwe meettrolley werd gedemonstreerd. Een groot publiek binnen de spoorbranche was hier getuige van. De maandag verliep als volgt:

1
2
3
4

De nieuwe meettrolley

Het verlengen van de levensduur binnen de railbranche is van groot belang. Om dit op de juiste manier te doen heeft Inspectation tijd geïnvesteerd om meettechnieken zoals Wervelstroom en Ultrasoon metingen snel, efficiënt en met een hogere snelheid te kunnen uitvoeren. Dit proces heeft geleid tot een eindproduct, namelijk een nieuwe trolley.

Levensduurverlenging in de railbranche

Voor de speciaal ontwikkelde trolley is de Eddy Current (Wervelstroom) techniek gecombineerd met de Ultrasoon techniek. Beide systemen maken een continu opname van de spoorstaaf. Doordat er meer data tegelijkertijd ingewonnen kan worden, zijn eventuele schades sneller in te zien waardoor onderhoudswerkzaamheden op tijd gepland kunnen worden. Dit zorgt niet alleen voor de verlenging van de levensduur van spoorstaven en daarmee voor duurzaamheid, maar zorgt ook voor tijdswinst.

 

Voorheen gebeurde het meten van spoorstaven bijvoorbeeld met de Eddy Current Walking Stick. Met de trolley is dit proces versneld en kan er met een snelheid van 10 kilometer gemeten worden. Voor meer informatie over de trolley kunt u contact opnemen met Jan Huiskes via jan.huiskes@inspectation.com.

+