HomeNieuws Inspectation voert EddyCurrent-metingen uit voor GVB.

Inspectation voert EddyCurrent-metingen uit voor GVB.

Actueel

In 2017 ondertekende Inspectation een langlopend contract voor het uitvoeren van Non-destructief onderzoek (NDO). Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van GVB.

ECM1.jpg

Ultrasoon en EddyCurrent

Het contract bestaat uit twee onderdelen: Ultrasoon onderzoek en EddyCurrent-metingen.

Ultrasoon onderzoek wordt op de spoorstaven toegepast om breuken groter dan 5 millimeter vroegtijdig aan te zien komen. Door middel van EddyCurrent-metingen kan op een betrouwbare manier beginnende scheurvorming gevonden worden.

 

De metingen kunnen vaak alleen maar in de nacht worden verricht. Omdat nachtmetingen veel tijd kosten is het uitvoeren van EddyCurrent-metingen met het huidig verkrijgbare handapparaat niet altijd efficiënt voor de opdrachtgever. Daar heeft Inspectation nu een oplossing voor bedacht: de EddyCurrent Lorrie.

ECM2.jpg

Boven verwachting

De EddyCurrent-Lorrie is volledig ontwikkeld door Inspectation. Deze innovatie maakt het mogelijk om met een snelheid van 15 km per uur beide spoorstaven tegelijkertijd te meten. Bovendien zorgt de EddyCurrent-Lorrie ervoor dat beginnende scheuren met een diepte van 0,5 tot 5 millimeter per centimeter spoorstaaf direct vastgelegd kunnen worden. Scheuren die dieper zijn worden vervolgens met Ultrasoon gemeten.

Tevens worden alle bevindingen vast gelegd op de GIS kaart.

 

De eerste resultaten zijn boven verwachting. GVB gaat kijken naar vervolgstappen, zodat in de toekomst de levensduur van de spoorstaven op een preventieve manier verlengd kan worden.

+