´╗┐ FlexInspect - Inspectation
HomeProductenFlexInspect

Digitaal inspecteren met FlexInspect

FlexInspect is een slimme oplossing voor efficiënt inspecteren, auditeren en keuren. Een breed toepasbaar mobiel platform waarmee bevindingen eenvoudig digitaal kunnen worden geregistreerd, gerapporteerd én geanalyseerd. FlexInspect geeft u direct inzicht in uw objecten en bedrijfsvoering.

 

 

FlexInspect device

Organiseren

Met FlexInspect kunt u inspectieprocessen snel en efficiënt organiseren volgens uw eigen wensen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zelfstandig, losstaand systeem of voor integratie met bestaande systemen. Door de flexibele inzetbaarheid is FlexInspect geschikt voor vrijwel alle soorten inspecties in uiteenlopende sectoren. Of het nu gaat om het controle van installaties, inzicht in uw objecten en processen, of controle op het naleven van regels. FlexInspect levert gemak en snelheid, en daardoor een flinke besparing op uw inspectie- en onderhoudskosten.

 

Definiëren

Als beheerder heeft u toegang tot een webbased portal waarin u de inspectieformulieren kunt definiëren.  Daarnaast stelt u vast welke assets en inspecteurs van toepassing zijn. De werkvoorbereider kan eventueel gebruik maken van inspectie werkorders zodat inspecteurs gericht inspecties uitvoeren.

 

Inspecteren

De inspecteurs maken gebruik van een smartphone of tablet waarmee op locatie de inspecties worden uitgevoerd.  De app is ontwikkeld voor het Android en Windows platform waarbij alle schermformaten mogelijk zijn.  De app heeft de mogelijkheid om foto’s te maken, te bewerken en toe te voegen aan de inspectie.  Daarnaast kan gebruik worden gemaakt een geografische functionaliteit (GIS) waarmee inspecties automatisch worden gekoppeld een GPS XY coördinaat.

Het is tevens mogelijk om vanuit een kaart objecten en inspecties te selecteren. Bij FlexInspect wordt de inspectiedata encrypted opgeslagen op het mobiele apparaat en vervolgens gesynchroniseerd met een centrale database.  Hierdoor is een continue internetverbinding niet noodzakelijk.

 

Analyseren en repareren

In de portal kunt u de inspectieresultaten overzichtelijk raadplegen, werkopvolging organiseren, (management)rapportages opstellen en trendanalyses uitvoeren. Met analyse kunnen slimme verbanden worden gelegd voor een helder inzicht in de toestand van de geïnspecteerde assets.

U kunt hierbij op maat rapporten, schermen en grafieken definiëren. Er is dus niet veel voor nodig om met FlexInspect aan de slag te kunnen.  Het is mogelijk om de FlexInspect database te koppelen aan uw assetmanagementsysteem voor synchronisaties van objecten en inspectieresultaten.  Uit voltooide inspecties ontstaan dan automatisch werkorders voor de opvolging daarvan. 

Functionaliteiten

Portal

Toegankelijk portal

In de portal kunt u direct de resultaten van de inspecties inzien. U kunt rapportages inzien en ophalen.

In de portal kunt u ook zelf uw inspectieformulieren maken en aanpassen.

App functionaliteit

Gebruikersvriendelijke inspectie app

FlexInspect is gebruikersvriendelijk. Inspecties zijn direct in het veld in te voeren. Heeft u even geen bereik? Geen probleem de inspecties worden op het device opgeslagen. In de FlexInspect app zijn er diverse gebruikersvriendelijke invoervelden mogelijk. Naast de gebruikelijke tekst en keuze velden zijn er datum selectie velden, sliders en een toggle veld mogelijk.

Volledig papierloos proces

De inspecteur heeft geen inspectieformulier op papier meer nodig. Het proces is geheel papierloos van inspectiewerkorder naar inspectie tot werkopvolging van de geconstateerde feiten.

Geïntegreerde GIS functionaliteiten

Door de geïntegreerde Esri ArcGIS functionaliteiten kan de inspecteur buiten de objecten vanaf een kaart selecteren. Maar ook zien wat er de vorige inspectieronde is geconstateerd. De werkopvolging kan door de GIS functionaliteit op de kaart zien waar inspecties zijn gelopen of waar afwijkingen aan objecten zijn gesignaleerd.

Folder

U kunt de folder van FlexInspect downloaden.

 

Voor ondersteuning in het gebruik of andere vragen, kijk op onze support pagina.

Of bel met onze helpdesk: 030 2469404.

 

+