FlexMonitoring - Inspectation
HomeProductenFlexMonitoring

Realtime Monitoring met FlexMonitoring

FlexMonitoring is dé manier om de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van uw infra-assets te optimaliseren. Dit online conditiebewakingssysteem geeft u inzicht in de conditie van uw infra-assets door voortdurend data in het veld te verzamelen en automatisch afwijkingen te signaleren. Hierdoor kunt u het aantal storingen terugbrengen, de hersteltijd verkorten en besparen op onderhoudskosten.

Grafiek
Procesflow

Meten

FlexMonitoring  wordt op dit moment al toegepast door ProRail, Rijkswaterstaat, bouwbedrijven, waterschappen en gemeenten. Het systeem is geschikt voor alle soorten infra, zoals railinfra (o.a. wissels, treindetectie, seinen, overwegen, treinbeveiliging, wisselverwarming en voedingen), natte infra (o.a. bruggen en peilbeheer) en droge infra (o.a. tunnels en viaducten).

 

Analyseren

De software vergelijkt alle data volgens vooraf opgestelde scenario’s en ingestelde parameters. Zodra er een afwijking ontstaat die kan leiden tot een storing, ontvangt de storingsdienst een melding. Herstelwerkzaamheden kunnen hierdoor plaatsvinden op een gunstig tijdstip, zodat de beschikbaarheid niet in gevaar komt en de monteur veilig kan werken. Bovendien wordt er pas iets gerepareerd of vervangen als dat nodig is. Dit bespaart kosten én grondstoffen.

 

Voorspellen

FlexMonitoring verkleint de kans dat u wordt overvallen door plotselinge afwijkingen of spoedreparaties. Door voortdurend te meten, weet u precies wat het effect van bepaalde acties is op uw installatie. Met die opgebouwde kennis kunt u steeds beter systeemgedrag, slijtage en afwijkingen voorspellen. U krijgt beter inzicht in de levensverwachting. Dit helpt weer bij het plannen van onderhoud, maar ook bij het nemen van beslissingen over vervangingen of levensduurverlening.

Waarom Flexmonitoring

Projecten

FlexMonitoring heeft zijn toegevoegde waarde bewezen bij o.a.;


PGO Zeeland, spoor-onderhoudscontract team
VolkerRail is er van overtuigd dat door beter inzicht in de status en toestand van assets en door toepassing van slim onderhoud veel storingen kunnen worden voorkomen. Daarom heeft zij de volgende objecten opgenomen in FlexMonitoring:

Wissels - ca. 200 stuks

Secties - 298 stuks

Overwegen - 55 stuks

LAE borden - 12 stuks

Relaishuizen - 16 stuks

Relaiskasten - 72 stuks

 

Systeemsprong Wissels
Door het tijdig signaleren van een defect in een wissel, nog voor een echte storing ontstond, voorkwam FlexMonitoring reizigershinder rondom Utrecht voor ProRail.
Het Traceteam Utrecht van ProRail is zo tevreden dat zij een factsheet hebben opgesteld.

Download factsheet.

 

Betuweroute
Voor het onderhoud op de Betuweroute was VolkerRail verantwoordelijk voor het continu verbeteren van de betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid van de infra. FlexMonitoring heeft hieraan bijgedragen door 10 wissels te monitoren en analyseren. VolkerRail heeft o.a. hierdoor de 45 storingen in 2014 omlaag gehaald naar 7 storingen in 2015.

 

Voor meer informatie over deze en andere projecten van FlexMonitoring, klik hier.

 

Systeemopbouw

Door de modulaire opbouw kunt u FlexMonitoring uitbreiden en aanpassen aan uw onderhoudsstrategie en wensen. FlexMonitoring is opgebouwd uit de volgende onderdelen:


FlexMonitoring installatie

WebViewer

Web Viewer

Geeft u toegang tot de ruwe data op zowel uw smartphone, als uw tablet en uw laptop. Web Viewer wordt gebruikt door o.a. monteurs, uitvoerders, installatiedeskundigen, systeemspecialisten, meetspecialisten en data-analisten (monitoringsspecialisten).

Inloggen

Web Analyses

Web Analysis
Weergeeft de automatisch gegenereerde meldingen op de kaart (GIS) of via het meldingenoverzicht. Daarnaast kunt u Events vergelijken en trendanalyses uitvoeren voor zowel een tijdsperiode als in 2D. Web Analysis wordt gebruikt door o.a. data-analisten (monitoringsspecialisten), installatiedeskundigen, systeemspecialisten, (JR.) maintenance engineers en onderhoudsmanagers.

Big Data

Big Data
Hier kan data vanuit verschillende databronnen bij elkaar worden gebracht om zodoende de gewenste datadoorsnede te kunnen maken (optioneel). De datadoorsnedes kunnen via rapporten worden gepresenteerd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van o.a. SQL Reporting.

Folder

U kunt de folder van FlexMonitoring dowloaden door op deze link te klikken: Folder.

 

+