Treinmeetsystemen - Inspectation
HomeProductenTreinmeetsystemen

Treinmeetsystemen

Sherloc, de meettrein van Inspectation levert een helder, accuraat en actueel beeld van de kwaliteit van wissels en sporen. Analisten kunnen met slimme software snel en haarfijn mogelijke problemen voorzien. Dat vergroot de veiligheid, beschikbaarheid en duurzaamheid van het spoornet.

Inspecteren

Sherloc is voorzien van geavanceerde systemen om te meten en inspecteren. Het nauwkeurige lasersysteem (Track & Turnout Measurement System) biedt een uiterst accuraat beeld van de omvang van sporen en wissels. De trein voldoet aan de Europese NEN-normering voor meettreinen en draagt een ProRail-certificaat. Het is daarmee het eerste gecertificeerde meetmiddel voor wissels. Behalve het lasersysteem bevat de meettrein een video-inspectiesysteem dat elke halve meter een HD-foto van het spoor neemt. Door een nauwkeurig GPS-systeem weten we van elke foto en van elke meting tot op de centimeter nauwkeurig om welk stukje spoor of wisseldeel het gaat. Zo valt de status van het spoornet exact en efficiënt vast te stellen. En heeft u toegang tot alle benodigde informatie over elke plek in het spoor waarover u meer wilt weten.

Analyseren

Voor de opslag en analyse van de meetdata wordt gebruik gemaakt van gekoppelde spoornetwerkmodellen. Daarnaast is er een digitaal register van wissels en kruisingen. In de applicatie kan van elke wissel worden gedefinieerd welk constructietype het is en welke normenset ervoor geldt. Het systeem koppelt de meetdata aan de wissels. Bij de analyse is nu altijd duidelijk welke constructie en welke normen gelden. Mocht in de tussentijd een wisselconstructie gewijzigd zijn, dan blijkt dat al snel uit de analyse. U krijgt dan bovendien een overzicht van de meest passende constructietypes.

Rapporteren

Een krachtige rapportagetool combineert de complexe meetdata met slimme algoritmes tot inzichtelijke rapportages op maat. Zo is bijvoorbeeld in één oogopslag te zien bij welke wissels er overschrijdingen dreigen.

Het is mogelijk om voorafgaand aan een meting KPI’s te definiëren op zowel wissel- als spoorniveau. Bijvoorbeeld voor een specifiek stuk spoor (vanaf 100 meter), een geocode, een tonnage, een spoornummer, een wisselclassificatie, een rijpad, et cetera. Daaruit rollen dan rapportages met precies de kwaliteitscijfers die u zoekt, en waaraan u kunt aflezen in hoeverre spoor of wissels aan de vastgestelde KPI’s voldoen.

+