Elektro helpt Alliander met PD metingen - Inspectation
HomeProjecten Elektro helpt Alliander met het uitvoeren van PD-metingen

Elektro helpt Alliander met het uitvoeren van PD-metingen

De Meetdienst Elektro van Inspectation heeft PD metingen uitgevoerd voor Visser & Smit Hanab aan het tracé te Lemmer. Dit tracé is aangelegd als onderdeel van het nieuw aangelegde windpark Westermeerwind. Dit windpark bestaat uit 48 turbines en zal naar verwachting windstroom produceren voor 160.000 huishoudens. Het windpark zal in 2016 gereed zijn.

Eerder heeft Inspectation al 0,1 Hz metingen uitgevoerd aan zowel de transformator als aan de installatie-zijde. Deze metingen vinden plaats ten behoeve van de oplevering en de indienststelling van het windmolenpark.

 

De PD metingen worden meestal door Alliander uitgevoerd. Maar in dit geval heeft Alliander de metingen uitbesteed aan Inspectation.

De PD metingen zijn uitgevoerd aan twee tracés van elk 6 km lang bestaande uit 3 singles 630 ALU 12/20 kV kabel.

Door middel van een PD (Partial Discharge) wordt een zogenaamde “fingerprint” gemaakt van de kabelverbinding zodat deze, als ze goed zijn bevonden, in bedrijf genomen kunnen worden.

Deelontladingen (PD) zijn kleine elektrische vonken die plaatsvinden binnen de isolatie van hoogspanningsinstallaties die, vroeg of laat, defecten kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk deze voortijdig op te sporen.

 

De meetgegevens zijn door Inspectation geanalyseerd en aan de klant gerapporteerd.

 

Ondanks het onstuimige weer zijn alle kabels naar behoren getest. Een voorbeeld van een mooie samenwerking tussen twee VolkerWessels ondernemingen. Netbeheerder Alliander is heel tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden.

Meer weten over dit project?

Contact Simon Diaz Diaz »
+