Vialis Beheer en Onderhoud - Inspectation
HomeProjecten Vialis Beheer en Onderhoud

Vialis Beheer en Onderhoud

Vialis bv onderhoudt o.a. verkeersregelinstallaties, wegkant systemen, openbare verlichting, parkeergarages en parkeer informatiesystemen. FlexInspect ondersteunt het gestructureerd onderhouden van deze systemen.

De business unit Beheer & Onderhoud van Vialis onderhoudt o.a. verkeersregelinstallaties, wegkant systemen, openbare verlichting, parkeergarages en parkeer informatiesystemen. Periodiek worden de systemen geïnspecteerd en onderhouden om de optimale werking te garanderen. De inspecteurs leggen hun bevindingen direct vast in FlexInspect.

Bij calamiteiten en schades wordt met behulp van FlexInspect de schades gestructureerd opgenomen en direct doorgegeven naar de eigenaar van de systemen. Een veiligstelling vindt plaats en de reparatie afdeling wordt aangestuurd.

Vialis Beheer & Onderhoud heeft daardoor een nagenoeg papierloze informatie stroom gerealiseerd.

Naast het onderhoud vinden ook andere (wettelijke) inspecties plaats zoals de NEN2767-4 en de NEN3140.

 

Vialis Beheer & Onderhoud en Inspectation werken samen aan het verder ontwikkelen van optimale processen ten behoeve van tunnels en tunnelsystemen. Hierbij ligt de focus op een breed spectrum, namelijk tunnel veiligheidssystemen, weginfra, dynamische verkeerssystemen, gebouwen en gebouw installaties, ontruimingsinstallaties en vluchtweg systemen.

Een geïntegreerde oplossing van de beheer en onderhoud processen is in samenwerking gerealiseerd. FlexInspect is hier het frontend van de processen, Maximo 7.5 is hierin het onderhoudsmanagement systeem. Inspectation heeft een koppeling gerealiseerd tussen FlexInspect en Maximo zodat er één geïntegreerd proces is ontstaan.

Hoe werkt dit voor de medewerkers?

De maintenance engineer heeft nu de mogelijkheden om te gaan standaardiseren in de objecten boom dmv de NEN2767-4 decompositie. Hierdoor kan hij in FlexInspect zijn inspectie formulieren aanmaken. De inspecteur kan met behulp van de tablet alle objecten herkennen. Het bijbehorende inspectieformulier wordt automatisch gekozen, waarop de inspectiepunten staan die de ME heeft aangegeven.

Kopiëren, papier naar kantoor, verkeerde inspectie lijsten, ingevulde inspectieformulieren die kwijt raken, oude documentatie? Het is allemaal niet meer aan de orde.

De resultaten komen terug in de backoffice waarin de maintenance engineer zijn analyses kan maken om zijn (onderhouds)processen / concepten kan bijstellen.  Wijzigigingen in inspectieformulieren kan de maintenance engineer via een online systeem doorvoeren. Met één druk op de knop kan hij deze formulieren beschikbaar stellen aan de inspecteur. De inspecteur ontvangt deze in de app op zijn tablet of smartphone.

Specialistische inspectie diensten

Inspectation heeft t.b.v de NEN2767-4 de inspecteurs opgeleid en tevens aanvullende inspectie capaciteit geleverd. Voor de NEN3140 heeft Inspectation gecertificeerd inspecteurs ingezet.

Feiten & cijfers

Meer weten over dit project?

Contact Cor van den Heuvel »
+