HomeWerken bijMedewerkersEen kijkje op de werkvloer bij 1 t/m 4

Medewerkers

Wilt u weten hoe het is om bij Inspectation te werken? Niemand minder dan onze eigen mensen kunnen dit vertellen. Lees hier de verhalen van Inspectationaren Nancy Bleijenberg, Michael Luninga, Marike Bang en Fatima Chenti.

 

Verhalen van Inspectationaren...

Een kijkje op de werkvloer bij…
Ik ben Nancy Bleijenberg. In oktober 2016 ben ik begonnen bij Inspectation. In eerste instantie voor de functie werkvoorbereider Inspecties. Uiteindelijk kwam hier ook een deel bij voor de afdeling Video-Inspectie. Naarmate de werkzaamheden zich uitbreiden, heb ik gekozen om mij volledig in te zetten voor de afdeling Video-Inspectie als werkvoorbereider.

 

Mijn hobby, maar vooral passie is dansen. Het is iets dat ik graag doe en meestal probeer ik om ieder weekend te dansen. Mijn favorieten dansstijlen zijn salsa en bachata. Ik heb eigenlijk altijd al gedanst. Voor de rest ben ik gek op Spanje, de taal, het eten en de muziek. Dat heeft er mede voor gezorgd dat mijn passie voor dansen zo groot is geworden. Daarnaast houd ik van koken, ben ik een familiemens en een echte levensgenieter.

 

Een dag als werkvoorbereider
In mijn functie als werkvoorbereider Video-Inspectie zorg ik eigenlijk dat aan alle voorwaarden wordt voldaan om met de video-inspecties te beginnen, dit vanaf het begin tot het eind. Mijn functie is vooral veel plannen, regelen en contact hebben met klanten en collega’s. Mijn dagen zijn heel afwisselend. Ook spoedaanvragen komen geregeld binnen op de afdeling. Op dat soort momenten is het mijn taak om alles los te laten en samen met mijn team te focussen op de spoedaanvraag. Elke dag is weer anders en dat maakt het voor mij leuk.

 

In het afgelopen jaar ben ik bezig geweest om de afdeling professioneler te maken en om structuur aan te brengen. Dit is een proces waar ik mij nu nog mee bezig houd. Net zoals het kijken naar hoe we uiteindelijk efficiënter en meer digitaal kunnen werken.

Nancy Bleijenberg

Regelen en organiseren
Ik regel alles voor de afdeling en voor mijn team. Dat houdt in dat ik zorg dat zij beschikken over de benodigdheden zodat ze aan de slag kunnen. Er voor zorgen dat alle onderdelen binnen de video-inspectie, zoals Veilig Berijdbaarheid, RCF, kabelinspecties e.d. goed blijven lopen, horen hier ook bij. Verder ben ik de contactpersoon voor de contracten, klanten en collega’s, maak ik planningen, rapportages en verwerk ik werkorders. Het leukst aan mijn werk vind ik het regelen. Daarnaast werk ik met een leuk team!

 

Makkelijk in de omgang
Van mijn omgeving hoor ik wel eens dat ik goed ben in de omgang met verschillende typen mensen. Erg leuk om te horen natuurlijk, maar vooral handig omdat ik ook de rol van contactpersoon heb in mijn functie.

 

Trots
Ik ben trots op mijn spontaniteit. Dat zorgt er mede voor dat ik goed om kan gaan met verschillende soorten mensen en niet bang ben om op (nieuwe) mensen af te stappen.

 

Bijzonder
Inspectation is voor mij bijzonder vanwege de vrijheid en de laagdrempeligheid, waar iedereen ondanks dat we allemaal anders zijn, ook onszelf mogen zijn.

 

Inspectation in 3 woorden
Positief, gemotiveerd en collegiaal.

Michael Luninga zw

Een kijkje op de werkvloer bij...
Mijn naam is Michael Luninga, ik ben 32 jaar en ik woon in Arnhem. In november 2016 ben ik begonnen als Inspecteur Laagspanning bij Inspectation, bedrijfsonderdeel van VolkerRail. De afwisseling en het sociale contact dat ik met verschillende mensen heb is wat mijn werk zo leuk maakt! Daarnaast vind ik het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen, en daar krijg ik met deze baan kansen genoeg voor.

 

Over mijn baan
Als inspecteur ben ik verantwoordelijk voor het controleren van bepaalde zaken. Dit doen we volgens de zogenoemde “NEN normen”. De klant komt met één of meerdere objecten die hij/zij wil laten inspecteren op basis van een NEN3140 inspectie of een NEN2767 inspectie.

Wij inspecteurs worden door de projectleiders en werkvoorbereiders voorzien van alle nodige informatie en locaties van de objecten en dan mag je op pad. Veelal werk je in teamverband met andere inspecteurs, maar er zijn ook projecten die je zelfstandig mag uitvoeren en waarvoor je zelf verantwoordelijk bent.

Kort samengevat: JIJ bent de inspecteur, het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de objecten nauwkeurig en volgens de NEN-normen worden geïnspecteerd, en iedere dag is een andere uitdaging!

 

Binnen Inspectation zijn er veel doorgroeimogelijkheden. Je krijgt de kans om opleidingen te volgen, bijvoorbeeld om je niveau te verhogen of om een opfriscursus zoals NEN3140 / NEN2767 te volgen. Andere mogelijkheden zijn het volgen van opleiding waarmee je uiteindelijk de functie Inspecteur Thermografie en Waterkering kunt bekleden. Naast de doorgroeimogelijkheden maak je deel uit van een leuk team van Inspecteurs die elkaar helpen en altijd voor elkaar klaar staan. We motiveren elkaar en zorgen ervoor dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

 

Divers

Wat mijn werk dus zo leuk maakt is dat je elke dag een andere uitdaging kan verwachten. Iedere keer is het te inspecteren object weer een verrassing. Ik inspecteer onder andere bruggen, sluizen, openbare verlichting, waterkeringen, je kunt het zo gek niet bedenken!

Mijn doel is om samen met het team of zelfstandig de klus met beide handen aan te pakken en tot een goed einde brengen!

Mijn ambitie is om zo veel mogelijk te leren en zo hoog mogelijk geschoold te worden, zodat ik zelfstandig projecten kan draaien en mijn kennis en kunde uit kan breiden tot Allround Inspecteur. Daar krijg ik bij Inspectation alle ruimte en kansen voor!

Marike Bang

Een kijkje op de werkvloer bij...
Mijn naam is Marike Bang en ik ben al enige jaren werkzaam bij Inspectation. Na meerdere functies te hebben vervuld, ben ik op dit moment werkvoorbereider Meettrein. Het is een functie waarin ik te maken krijg met alle aspecten binnen het productie proces. Mijn werkdagen zijn geen dag hetzelfde. De ene dag ben ik druk in de weer met de planning van de meettrein Sherloc en de andere dag voer ik kwaliteitscontroles uit voor de videoschouw data. Tussendoor komen er vele telefoontjes binnen van bijvoorbeeld leveranciers waarmee ik de inkopen afstem. De producten en diensten waar ik dagelijks mee te maken heb zijn innovatief en gericht op het vooruit helpen van onze klanten.

Waarom Inspectation?
Mijn vriendenkring vraagt zich wel eens af hoe ik het zo lang volhoud om voor dezelfde werkgever te werken. ‘’Is dat niet heel erg saai?’’ Voor mij in ieder geval niet! Ik werk met extreem gemotiveerde collega’s die altijd bereid zijn om hun kennis met mij te delen, ook al ligt mijn specifieke expertise niet op dat technisch vlak. Bij Inspectation wordt er hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor een lolletje tussendoor.

 

Flexibel
Natuurlijk komt het wel eens op een maandagochtend voor dat ik liever langer in bed blijf liggen. Helemaal wanneer ik de dag daarvoor mijn hobby hardlopen heb beoefend. Dan heb ik het gevoel dat ik mezelf (met de nodige spierpijn) naar kantoor moet slepen. Op een zomerse vrijdagmiddag klinkt een terrasje ook aantrekkelijker dan een voortgangsrapportage die nog gemaakt moet worden. Gelukkig heb ik geen negen tot vijf baan en kan ik flexibel met mijn werkuren omgaan, mits de agenda dit toelaat.

Fatima Chenti zw

Een kijkje op de werkvloer bij…
Mijn naam is Fatima van Kollenburg-Chenti, 27 jaar en ik ben werkzaam als medewerker communicatie bij Inspectation, bedrijfsonderdeel van VolkerRail. Binnen deze functie ligt mijn focus op het verbeteren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van Inspectation. In mijn vrije tijd hou ik mij graag bezig met alles dat te maken heeft met gezondheid. Soms ben ik in de sportschool te vinden, maar nog vaker in de keuken! Mijn passie voor eten zorgt ervoor dat ik steeds weer nieuwe gerechten uitprobeer.

Mijn werk
Op 6 maart 2017 ben ik begonnen bij Inspectation. Het is mijn eerste baan na mijn studie Communicatie. In mijn functie zie ik het als mijn doel om de doelgroep te laten weten wat Inspectation voor bedrijf is en wat we allemaal voor werk doen. Mijn werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Het bijhouden van de website en deze voorzien van het laatste nieuws;
  • Het bijhouden van de Inspectation LinkedIn-pagina;
  • Rapportages maken van de website en van de LinkedIn-pagina;
  • Het (her)schrijven en bedenken van content voor zowel online- als offline communicatiemiddelen;
  • Heel veel samenwerken met mijn collega’s. Zij zijn van essentieel belang in mijn werk!

 

Het leukste aan mijn werk is dat ik binnen Inspectation met alle afdelingen te maken heb. Ik mag van allerlei zaken wat meepikken. Ik heb heel veel plezier in mijn werk! Het schrijven van teksten, de creativiteit die ik kwijt kan in wat ik doe en het (online) in contact staan met mensen zorgen ervoor dat het soms niet eens voelt als werken.

 

Ik vind het een leuke en mooie uitdaging om bij Inspectation aan de slag te gaan. Niet alleen vanwege het feit dat dit mijn eerste echte communicatie-baan is, maar ook vanwege het feit dat Inspectation mij de kans geeft om het beste uit mezelf te halen in mijn werk!

 

Bijzonder
Wat ik bijzonder vind aan het werken bij Inspectation is kort maar krachtig te beschrijven: de mensen, het vertrouwen en de vrijheid in je werk.

+