HomeWerken bijMedewerkersEen kijkje op de werkvloer bij 5 t/m 8

Een kijkje op de werkvloer bij 5 t/m 8

Wilt u weten hoe het is om bij Inspectation te werken? Niemand minder dan onze eigen mensen kunnen dit vertellen. Lees hier de verhalen van Inspectationaren Arthur Poppe en Maarten van den Outenaar.

 

Verhalen van Inspectationaren...

Dave Osborn zw

Een kijkje op de werkvloer bij…
Ik ben Dave Osborne, 49 jaar en ik woon in Huizen. Inmiddels ben ik vijf jaar getrouwd en heb ik drie kinderen, een dochter en twee zoons. Mijn vrouw heeft ook een drukke baan en ondanks de volle werk agenda’s lukt het ons om tijd te besteden aan leuke dingen doen met ons gezin.

 

Momenteel ben ik teamleider consultancy & monitoring bij Inspectation. In mei 2018 zal ik 12,5 jaar in dienst zijn binnen VolkerWessels en dat is erg snel voorbij gegaan.

Een hobby van mij is muziek maken. Mijn kelder is bijvoorbeeld ingericht als studio en ik verzorg graag de muziek op feesten als DJ. Maar mijn grootste hobby is techniek. Voor mij betekent dat bezig zijn met drones, (radiografische) vliegtuigen en helikopters. De interesse daarvoor is gewekt gedurende mijn tijd bij de marine, waar ik vijf jaar werkzaam ben geweest. Voorafgaand aan de marine ben ik geslaagd aan de HAVO om vervolgens elektronica te gaan studeren op de Middelbare Technische School. Bij de marine ben ik begonnen met de opleiding HEAO bedrijfskundige informatica. Daarna ben ik gaan werken als product specialist industriële automatisering bij een groothandel in elektrotechnische materialen. Een mooie tijd met veel techniek. Na diverse commerciële functies ben ik aan de slag gegaan bij Volker Stevin Telecom en aansluitend bij RailCom, beide werkmaatschappijen van VolkerWessels. Vandaag de dag is het ruim ander halfjaar geleden dat ik de overstap maakte naar mijn huidige functie bij Inspectation.  

 

Mijn functie
Als teamleider consultancy & monitoring ben ik verantwoordelijk voor de teams van FlexInspect en FlexMonitoring. Deze teams werken aan twee mooie producten binnen Inspectation, namelijk het systeem FlexMonitoring en de applicatie FlexInspect. Wat mij hierin aanspreekt is dat het twee totaal verschillende teams zijn. Het ene is meer commercieel en het andere meer technisch. De uitdaging die we iedere dag met elkaar aangaan is er voor zorgen dat we onszelf blijven ontwikkelen en daardoor met onze producten de klant kunnen helpen. Daarnaast is het fantastisch om gezamenlijk te kunnen werken aan uiteenlopende vraagstukken van klanten.

 

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op mijn teams. Beide zijn zo verschillend van elkaar, maar toch wordt er als een team gekeken naar de kansen die zich voordoen om dat in te zetten tot iets concreets. De combinatie van alle individuele karaktereigenschappen zorgen voor verscheidene ideeën. Als een teamlid een andere invalshoek heeft en daarbij goede argumenten, sta ik daar voor open. Als persoon ben ik openminded ingesteld. Dat zorgt er mede voor dat ik het prettig vind om met verschillende karakters samen te werken.

 

Wat vind je bijzonder aan het werken bij Inspectation?
Inspectation is een organisatie met een eigen DNA en een gedreven club mensen met veel kennis en kunde. Alle afdelingen werken afzonderlijk en zelfstandig naar een gezamenlijk en maatschappelijk doel, namelijk de staat van infrastructuur in Nederland in kaart brengen en de eigenaar of beheerder helpen de juiste keuzes te maken. Dat vind ik bijzonder leuk. Bovendien is het prachtig om te zien met hoe veel liefde, passie en drive er iedere dag wordt gewerkt aan verbetering van onze diensten en producten. Trots dat ik daarbij mag horen.

 

Beschrijf Inspectation in 3 woorden:
Dynamisch, eerlijk en kundig.

 

 

Arthur Poppe zw

Een kijkje op de werkvloer bij…
Ik ben Arthur Poppe en woon in Den Haag. In 2014 ben ik begonnen als business analist op de afdeling FlexMonitoring. Hiervoor ben ik werkzaam geweest bij Rijkswaterstaat voor de dienst Operationeel Verkeersmanagement. Na circa drie jaar heb ik de overstap gemaakt van overheid naar de markt en dat bevalt heel goed. Voor mijn ontspanning ga ik vaak na mijn werk nog een uurtje spinnen of wielrennen. Dit doe ik zo’n vijf keer per week. In het weekend heb ik tijd voor mijn andere hobby, uitgebreid koken. Op zaterdag ga ik naar de markt om boodschappen te doen, zodat ik bij thuiskomst verschillende Indische gerechten uit kan proberen of een rijsttafel samenstel.

Mijn functie
Als business analist was ik voornamelijk bezig met het afhandelen van meldingen uit FlexMonitoring vanuit ons eigen Monitoringcentrum van FlexMonitoring. De conditie van verschillende “assets” wordt vanuit kantoor gemonitord en geeft een melding bij een afwijking, waardoor de monteur niet fysiek op gevaarlijke plekken hoeft te komen, zoals bijvoorbeeld langs het spoor. Dat is een stuk veiliger. Om het storingsherstel te ondersteunen in het storingsproces én om preventief onderhoud te bevorderen in het onderhoudsproces van VolkerRail, had ik veel contact met de storingsengineers en met de beheerders. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar de functie van engineer. Echter heb ik veel diverse werkzaamheden binnen FlexMonitoring, van applicatiebeheer, functioneel beheer, systeembeheer tot configuratie van nieuwe assets in ons monitoringsplatform.

 

Momenteel houd ik mij bezig met de uitrol van FlexMonitoring, dit begint met het maken van offertes, vervolgens coördineer ik in nauwe afstemming met de klant de installatie buiten van onze sensoren. Mijn werkdagen kunnen erg verschillen van elkaar. Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met een project, waarbij ik veel in contact ben met de klant om goed te kunnen afstemmen, om te zorgen dat de installatie in een buitendienst goed verloopt. Regelmatig ga ik mee naar buiten om te controleren of de inbouw van FlexMonitoring volgens het installatievoorschrift wordt uitgevoerd en we de data binnen krijgen zoals in het ontwerp is opgesteld. Dat zorgt er mede voor dat ik de schakel ben tussen binnen en buiten.

 

Vaak hebben we maar één kans, waarbij de gemaakte planning en voorbereiding dan samenkomt in de uitvoering. Andere momenten ben ik bezig met het beantwoorden van vragen vanuit gebruikers en het voorbereiden én geven van cursussen. In de trainingen die ik geef nemen we de gebruikers mee in onze applicatie zodat gebruikers, onder andere inspecteurs, analisten en storings- en onderhoudsengineers, zo snel mogelijk aan de slag kunnen gaan met het product. Mijn werk is nu dynamischer en innovatiever dan voorheen. Dynamischer omdat ik continue moet schakelen tussen verschillende werkzaamheden en diverse klanten. Innovatiever omdat we steeds weer maatwerkoplossingen bieden aan de klant.

 

Wat mij vooral aanspreekt in deze functie is dat het product dat wij leveren daadwerkelijk een bijdrage heeft aan het onderhoudsproces van de klant. Het geeft mij voldoening als ik hoor dat eindgebruikers van FlexMonitoring positief zijn en het systeem dagelijks gebruiken voor analyses. Dat is waar wij het uiteindelijk voor doen.

 

Het team
De afdeling bestaat uit een vrij compact team van acht personen. Iedereen beschikt over technische kennis waar ieder afzonderlijk gepassioneerd over kan vertellen. Hierdoor leren we van elkaar. Tevens weten we wat we aan elkaar hebben. Binnen het team neem ik de rol van projectcoördinator op me. Voor mij betekent dat verantwoordelijkheid nemen om alles tot één geheel te laten samenkomen. Hier komt veel regelwerk en afstemming bij kijken, maar dat maakt mijn functie uitdagend.

 

Trots
Het maakt mij trots als we met het team er in kunnen slagen het product zo ver (door) te ontwikkelen dat de eindgebruiker tevreden en enthousiast is. Tevens ben ik trots op de samenwerking en de sfeer binnen het team. Iedereen werkt ontzettend hard om de realisatie van het (eind)product tot een succes te brengen.

 

Bijzonder
Wat Inspectation zo bijzonder maakt is de vakinhoudelijke kennis van alle collega’s en de stimulans vanuit de organisatie om jezelf te ontplooien. Dat vind ik positief. We zijn echt een techneuten-club die graag blijven ontwikkelen in innovatieve oplossingen. Net zoals dat we gezamenlijk kijken naar waar de klant behoefte aan heeft en hoe we daar op in kunnen spelen met onze producten.

 

Inspectation in 3 woorden:
Vakkennis, innovatief en ambitieus.

 

 

Maarten van den Outenaar

Een kijkje op de werkvloer bij…

Mijn naam is Maarten van den Outenaar, 30 jaar en woonachtig in Amsterdam. Gedurende mijn leven ben ik in steeds grotere mate gefascineerd geraakt over effecten die gemaakte keuzes hebben op mensen en organisaties en daarmee ook steeds geïnteresseerder in het waarom van deze keuzes. Mede daarom ben ik filosofie en geschiedenis gaan studeren in Groningen. Na een enerverend jaar in het bestuur van een studentenroeivereniging, kwam ik er achter dat ik het erg leuk vond om een betrokken groep mensen verder te helpen in de roeiorganisatie. Vanaf dat moment wilde ik graag verder in operationeel management. Hierin specialiseerde ik mij tijdens mijn masterjaar in Learning Organizations waarbij ik afstudeerde bij de Franse Belastingdienst in Parijs.

Vanuit de fascinatie gemaakte keuzes te begrijpen, wilde ik ook weten hoe operationeel management in elkaar zat en ben ik als Management Trainee aan de slag gegaan bij Alliander. In dit traineeship werd veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Middels twee uitdagende projecten rondom de Nuclear Security Summit en het opzetten van een Alego Electic Charging in Berlijn, kwam ik terecht in een leidinggevende functie in Amsterdam. Hier stuurde ik een team engineers aan waarbij ik vooral geraakt werd door de passie die deze mannen en vrouwen hadden voor het netbeheer.

 

Na vier leerzame jaren kwam ik via LinkedIn in contact met Inspectation. Wat mij direct opviel was het ondernemerschap en de gedrevenheid op kantoor. Enthousiast werd verteld over de mooie meetwerkzaamheden en over de organisatie in het algemeen. Daarnaast voelde ik het vertrouwen in mij als persoon. Dat bleek ook in het tweede gesprek, waarin mijn gesprekspartner na vijf minuten al zei: ‘’We kunnen het hier lang met elkaar over gaan hebben, maar eigenlijk vinden we je goed genoeg.’’ Dat gesprek is inmiddels alweer zo’n vier maanden geleden en sinds augustus dit jaar ben ik manager 3D Inspectie bij Inspectation.

 

Eerste indruk
Wat meteen opvalt is de ondernemende geest binnen het bedrijf. Je werkt met mensen die echt voor het product willen gaan en die onvervalste passie hebben voor het vak. Uit de verhalen blijkt dat je echt de kans hebt om jouw eigen ideeën tot uitvoering te brengen. Dit ervaar ik nu zelf ook met de steun die er is voor mijn eigen plan.

 

Een dag van een manager 3D Inspectie…
In mijn rol ben ik veel bezig afstemming te zoeken met het gehele VolkerWessels concern, maar ook met externe partijen. Dit is van belang om voortijdig eventuele belemmeringen te ontdekken en om afdelingen goed met elkaar te laten samen werken. Deze samenwerking vind ik erg belangrijk, enerzijds omdat ik geloof dat het voor een betere werksfeer zorgt en anderzijds omdat we dan als geheel VolkerWessels concern onze potentie benutten.

 

Een dag van mij kan er zo uitzien: de dag begint met een meeting met het 3D Scan team om de doelstellingen voor deze week te bepalen. Hierbij kijken we of iedereen op koers is en of we elkaar kunnen helpen. Vervolgens heb ik een persoonlijk gesprek meteen medewerker die hulp nodig heeft in zijn ontwikkeling om vervolgens meteen door te rijden naar Vianen voor een gesprek met een IT Projectleider. Tot slot, heb ik een telefonisch overleg met een 3D ontwikkelaar uit Eindhoven. Samenvattend zijn mijn dagen vol gepland met afspraken met verschillende mensen binnen en buiten het bedrijf, waarbij het bij mij van belang is om te snappen waar ons product toegevoegde waarde levert. Daarnaast vind het ook belangrijk om collega’s de vrijheid te geven, zodat ieder zijn eigen project goed kan afronden.

 

Wat trekt je in de functie?
In mijn huidige functie haal ik veel energie uit de combinatie van koersbepaling en het menselijk aansturen. Hiermee bedoel ik dat je de ruimte krijgt om zelf jouw idee te ontwikkelen, waarbij het belangrijk is dat een ieder in het bedrijf in zijn of haar kracht komt te staan. Dit pas ik zelf ook toe binnen mijn team. Ik vind het belangrijk om met mensen in gesprek te gaan en te kijken hoe iemand goed tot zijn of haar recht komt. Vragen die ik dan stel zijn: hoe kunnen we jou als persoon nog beter neerzetten, zijn er nog dingen waar ik bij kan helpen en welke trainingen zijn voor jou van belang om jezelf verder te helpen? Daar zit ook achter dat je een bepaalde structuur en richting geeft en inspringt op de behoefte.

 

Inspectation in 3 woorden:
Ondernemend, ambitieus en technisch vaardige mensen.

+